Τασμανία: Δωρεάν διακοπές με 10 παράξενες εργασίες

φωτ.: AP

21

Κάντε δωρεάν διακοπές στην Τασμανία και γίνετε για λίγο ερευνητής παραφυσικών φαινομένων, ψυθιριστής κρασιού ή συνοδός βόλτας γουόμπατ.

Η Tourism Tasmania σκέφτηκε έναν τρόπο να προσελκύει χειμερινούς τουρίστες, προσφέροντας δέκα εθελοντικές, περίεργες εργασίες για δωρεάν διακοπές.

Ενώ οι θέσεις είναι αμισθί, οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα έχουν καλυμμένα όλα τα έξοδά τους -συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών, της διατροφής και των ξενοδοχείων- από τον τουριστικό οργανισμό της Τασμανίας.

Οι «θέσεις εργασίας»

Ο ρόλος του ερευνητή παραφυσικών φαινομένων είναι εθελοντικός και μόνο για μία ημέρα. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και το μυστήριο και περιλαμβάνει την ανίχνευση παραφυσικής δραστηριότητας χρησιμοποιώντας «τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για το κυνήγι φαντασμάτων» στο Willow Court, ένα από τα παλαιότερα άσυλα της Αυστραλίας.

Ένας άλλος ρόλος είναι ο «οργανωτής στρειδιών», ο οποίος περιλαμβάνει τη διαλογή, τον καθαρισμό και την κατηγοριοποίηση των στρειδιών που συλλέγονται από τον κόλπο Great Oyster Bay. Είναι σημαντικό ότι θα υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για γευσιγνωσία στρειδιών, αν και σύμφωνα με τον Tourism Tasmania, αυτό γίνεται καθαρά για τον έλεγχο της ποιότητας.

Οι λάτρεις του τρένου καλούνται να υποβάλουν αίτηση για τον ρόλο του “puffer nut”, μια άλλη μονοήμερη εργασία κατά την οποία ο υποψήφιος θα ενταχθεί στο πλήρωμα του ατμοκίνητου τρένου Lynchford Express καθώς ταξιδεύει κατά μήκος της δυτικής ακτής της Τασμανίας.

Επίσης, αναζητούνται αστρονόμοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Αστρονομική Εταιρεία της Τασμανίας για μια νύχτα παρατήρησης του ουρανού.
Υπάρχουν επίσης θέσεις εργασίας για κυνηγούς τρούφας, ψιθυριστές κρασιού και περιπατητές γουόμπατ πρόθυμους να πάρουν τα μαρσιποφόρα για μια πρωινή βόλτα.

Tasmanian Wombat

Διάλειμμα από την καθημερινότητα

Τα στοιχεία για τον τουρισμό της Τασμανίας αναφέρουν ότι 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το νησί πέρυσι, περισσότεροι από το προηγούμενο έτος, αλλά ακόμα λιγότεροι από τους 1,35 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, πριν από την πανδημία.

Ο χειμώνας διαρκεί από τον Μάιο έως τον Αύγουστο στην Τασμανία, όπου οι θερμοκρασίες συνήθως πέφτουν μεταξύ 3-11C.

«Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γνωρίζουμε ότι οι Αυστραλοί αναζητούν μια ώθηση ευεξίας και ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Lindene Cleary, επικεφαλής μάρκετινγκ της Tourism Tasmania.

Ωστόσο η προσφορά αφορά μόνο ενήλικους κατοίκους που ζουν σήμερα στην Αυστραλία. Μόνο εκείνοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τους ρόλους και μάλιστα, θα πρέπει να εξηγήσουν σε λιγότερο από 50 λέξεις γιατί θέλουν να ανταλλάξουν την καθημερινή τους εργασία με μία από τις «περίεργες δουλειές».

moneyreview.gr με πληροφορίες από bbc

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!