Ελληνική η καλύτερη παραλία για γυμνιστές παγκοσμίως

52

Η ελληνική παραλία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία -92,1 με άριστα το 100- στα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία ήταν η ασφάλεια, οι μέσες ώρες ηλιοφάνειας, οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες του νερού και τα πρότυπα περιβαλλοντικής ποιότητας.

Η παραλία του Πλακιά στο Ρέθυμνο της Κρήτης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις κορυφαίες παραλίες για γυμνισμό στον κόσμο το 2024, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Emisil.com.

Η έρευνα αξιοποίησε δεδομένα από το Numbeo, το Weather.com, τον επίσημο ιστότοπο της Γαλάζιας Σημαίας και την Google.

Σύμφωνα με την έρευνα, η παραλία του Πλακιά προσφέρει τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και ζεστά νερά για όσους αναζητούν διακοπές στον ήλιο και στη φύση. Είναι, επίσης, ο προορισμός με τις περισσότερες αναζητήσεις στη λίστα, χάρη στον υψηλότερο δείκτη ασφάλειας, 83,1, και τα καθαρά νερά.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η παραλία Zlatni Rat, στο νησί Μπρακ της Κροατίας με βαθμολογία 90 στα 100, η οποία προσφέρει δυνατότητα επιλογής ένδυσης. Η παραλία έχει 15 ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά, και αναζητήθηκε στο Google πάνω από 7,5 εκατομμύρια φορές.

Με βαθμολογία 79 στα 100, η παραλία Haulover στο Μαϊάμι είναι η τρίτη καλύτερη επιλογή για φυσιολάτρες, που θέλουν να απολαύσουν τη φύση γυμνοί. Η θερμοκρασία του νερού της φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι -η υψηλότερη στην κατάταξη. Είναι μία από τις νόμιμες παραλίες για γυμνισμό στις ΗΠΑ με την επιλογή της ένδυσης και έχει περισσότερες από 23 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Praia do Meco, στη Σεσίμπρα της Πορτογαλία με βαθμολογία 75 στα 100 και η παραλία Es Trenc, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας με ελάχιστη διαφορά -βαθμολογία 73 στα 100.

Αυτό είναι το Top 10 παραλιών για γυμνιστές στον κόσμο το 2024

1. Παραλία Πλακιάς, Ρέθυμνο, Ελλάδα

2. Zlatni Rat, Μπρακ, Κροατία

3. Haulover Beach, Μαϊάμι, ΗΠΑ

4. Praia do Meco, Σεσίμπρα, Πορτογαλία

5. Es Trenc στη Μαγιόρκα, Ισπανία

6. Black’s Beach, Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ

7. Maslin Beach, Αδελαΐδα, Αυστραλία

8. Cobblers Beach, Σίδνεϊ, Αυστραλία

9. Wreck Beach, Βανκούβερ, Καναδάς

10. Belle Mare Beach, Μαυρίκιος

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!