Αυτές είναι οι κορυφαίες πόλεις χωρίς μαζικό τουρισμό

Σύνταξη: tourismtoday.gr

30

Η Booking.com αποκαλύπτει τους top εναλλακτικούς προορισμούς για όσους αναζητούν ένα διάλειμμα από τα συνηθισμένα τουριστικά hotspots όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Τόκιο, η Βαρκελώνη και η Μπανγκόκ.

Οι διπλοί προορισμοί ή “απατεώνες προορισμοί” είναι πόλεις χωρίς μαζικό τουρισμό, λίγο λιγότερο γνωστές, αλλά εξίσου συναρπαστικές.

Οι ταξιδιώτες (51%) ανά τον κόσμο αναζητούν αυτές τις περιοχές που προσφέρουν το ίδιο είδος ατμόσφαιρας και εμπειρίες με τα δημοφιλή hotspots, αλλά έχουν λιγότερους τουρίστες.

Λυών, Γαλλία

Αν και το Παρίσι είναι συνήθως το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό για τη Γαλλία, χάρη στα εμβληματικά του ορόσημα όπως ο Πύργος Άιφελ και το Λούβρο, οι ταξιδιώτες θα βρουν ένα ανάλογο επίπεδο απόλαυσης κατευθυνόμενοι νοτιοανατολικά στη Λυών,  η οποία διαθέτει παρόμοια θεαματικά αξιοθέατα, σε συνδυασμό με γραφικά δρομάκια ιδανικά για βόλτες στην πόλη.

Αυτή η ζωντανή μητρόπολη στην περιοχή Ωβέρνη-Ρον-Αλπ την αξιοσημείωτη γαστρονομική της φήμη θα μαγέψει τους επισκέπτες της και με την εκπληκτική αρχιτεκτονική της.

Μπρίστολ (Αγγλία), Ηνωμένο Βασίλειο

Θέλετε ένα διάλειμμα από τους πολυσύχναστους δρόμους στο Λονδίνο σε ένα μέρος πιο ήσυχο αλλά εξίσου σαγηνευτικό; Σκεφτείτε το Μπρίστολ.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία και είναι γνωστή ως η μόνη Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτή η πόλη-λιμάνι προσφέρει στους τουρίστες πολλά πράγματα να δουν και να κάνουν, ιδιαίτερα όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη, τη μουσική και τον πολιτισμό.

Από γνωστά μιούζικαλ και stand-up παραστάσεις στον Ιππόδρομο του Μπρίστολ μέχρι το τοπικό μουσείο και γκαλερί τέχνης, με τα φυσικά θαύματα της περιοχής, το Μπρίστολ τα υπερηφανεύεται για όλα.

Φουκουόκα, Ιαπωνία

Παρά το γεγονός ότι το Τόκιο είναι γνωστό για τα αξιοθέατα, τη νόστιμη κουζίνα και τα καταστήματα τελευταίας τεχνολογίας, όσοι σκέφτονται μια συναρπαστική απόδραση σε πόλη με πιο ήσυχο περιβάλλον θα πρέπει να κατευθυνθούν στη Φουκουόκα.

Αυτή η χαλαρή πόλη που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού Κιουσού είναι γνωστή για τους αρχαίους ναούς, τα φυσικά τοπία, τις σαγηνευτικές παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή.

Οι λάτρεις της ευεξίας θα εκτιμήσουν αξιοθέατα, όπως η ιαματική πηγή Μάνιο Νο Γιού όπου θα βυθιστούν σε παραδοσιακές ιαπωνικές τελετουργίες μπάνιου σε οποιαδήποτε από τις φυσικές πισίνες μεταλλικού νερού.

Οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν μοναδικές τοποθεσίες που έχει να προσφέρει αυτός ο λιγότερο γνωστός αλλά ιστορικά πλούσιος προορισμός.

Μπιλμπάο, Ισπανία

Σκέφτεστε να επισκεφτείτε κάπου στην Ισπανία εκτός από τη Βαρκελώνη, αλλά θέλετε να ζήσετε το συνδυασμό τέχνης, πολιτισμού και κουζίνας; Τότε το Μπιλμπάο μπορεί να είναι η απάντηση.

Φυσικά, τίποτα δεν ξεπερνά την πλούσια αρχιτεκτονική ιστορία του, όπως απεικονίζεται στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, το οποίο φιλοξενεί επίσης μερικές από τις κορυφαίες συλλογές τέχνης του 20ού και του 21ου αιώνα.

Δίπλα στην αρχιτεκτονική αυτού του προορισμού, ανθίζει η συναρπαστική βασκική γαστρονομία.
Φανταστείτε τα πάντα, από χορταστικά ψητά κρέατα μέχρι τοπική σπεσιαλιτέ μαρμιτάκο, ένα στιφάδο τόνου με πατάτες, τσίλι και κρεμμύδια.

Ανόι, Βιετνάμ

Αναζητάτε μια εναλλακτική λύση στην Μπανγκόκ,  με χαλαρό περιβάλλον, πνευματικά καταφύγια και τις όμορφες παραλίες. Το Ανόι μπορεί να είναι η απάντηση.

Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ είναι ιδανική για ταξιδιώτες που αναζητούν ένα καλό καταφύγιο ευεξίας το οποίο είναι ένας προορισμός που δεν στερείται ποτέ φασαρίας.
Και τίποτα δεν ξεπερνά τη φασαρία όπως οι ζωντανές λαϊκές αγορές του Ανόι που πωλούν τοπικές σπεσιαλιτέ. Αλλωστε η πόλη είναι γνωστή για την ιστορία της στο street food.

Επισκεφτείτε τη λίμνη Χοάν Κιέμ, που φημίζεται για το συναρπαστικό τοπίο και τη χαλαρωτική της ατμόσφαιρα, καθώς και το Ναό Λογοτεχνίας, γνωστό ως το πρώτο εθνικό πανεπιστήμιο στο Βιετνάμ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!