Δωμάτια με θέα: 6 ξενοδοχεία του κόσμου που η θέα των δωματίων τους σου κόβει την ανάσα

Credit: belmondsanctuarylodge / Instagram

31

Δωμάτια με θέα

Ξαφνικά, σαν να ακούγεται στον αέρα το «Take my breath away» των Berlin… Έξι ξενοδοχεία κόβουν την ανάσα με τη θέα τους και παίρνουν το μυαλό σ’ ένα ταξίδι ανά τον κόσμο, σε μέρη που γοητεύουν με τη φυσική τους ομορφιά, με τη μυστηριακή τους ατμόσφαιρα, με τον ρομαντικό τους χαρακτήρα ή ακόμα και με την υπερσύγχρονη όψη τους.

Μάτσου Πίτσου, Περού

Belmond Sanctuary Lodge

Περίπου 2.500 μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, εκεί ψηλά στις Ανδεις, βρίσκεται ένα από τα επτά Νέα Θαύματα του Κόσμου: Τα απομεινάρια της πόλης των Ινκας που γνωρίζουμε ως Μάτσου Πίτσου. Το μοναδικό ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε αυτόν αλλά και απίθανη θέα στις καταπράσινες βουνοκορφές πάνω από την Ιερή Κοιλάδα, είναι το Belmond Sanctuary Lodge. Τα οικολογικά του δωμάτια αποτελούν ναούς χαλάρωσης από μόνα τους, είναι όμως η μυστηριακή αύρα αυτού του τόπου που σε τυλίγει σε όποιο μέρος του ξενοδοχείου κι αν βρίσκεσαι, κάνοντάς σε να νιώθεις σαν να συμμετέχεις σε μια… υπερβατική εμπειρία.

Δύο σημεία, ωστόσο, θα λέγαμε ότι έχουν την πρωτοκαθεδρία: Οι κήποι πίσω από το κυρίως κτίριο, που φιλοξενούν αμέτρητα ενδημικά είδη λουλουδιών και πτηνών, και η βεράντα. Σ’ αυτή την τελευταία, το δείπνο παίρνει διάσταση μυθική, χάρη και στα έξοχα δείγματα περουβιανής κουζίνας από προϊόντα που καλλιεργούνται εδώ. Γιόγκα, αρωματοθεραπεία, οργανωμένοι περίπατοι, αλλά και η αρχαία τεχνική του «διαβάσματος» φύλλων κόκας συγκαταλέγονται σ’ αυτά που προσφέρει το Lodge.

Info: Μάιος και Σεπτέμβριος θεωρούνται οι ιδανικότεροι μήνες για την περιοχή – πριν και μετά την τουριστική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου. Ωστόσο και γι’ αυτό το ξενοδοχείο θα χρειαστεί να… βρέξει λεφτά στην τσέπη μας.

ΑλμπέρταΚαναδάς

Fairmont Chateau Lake Louise

Τραβάς τις κουρτίνες και το βλέμμα σου χάνεται πρώτα στο σμαραγδί χρώμα της λίμνης Λουίζ, για να μην καταφέρεις να συγκρατήσεις το επιφώνημα θαυμασμού, καθώς ανασηκώνεται και «πέφτει» πάνω στον εντυπωσιακό παγετώνα Βικτώρια και τις τριγύρω κορυφές των Βραχωδών Ορέων. Πώς θα μπορούσε να μην έχει υπάρξει σκηνικό κινηματογραφικών ταινιών και να μην έχει φιλοξενήσει από χολιγουντιανούς σταρ μέχρι βασιλείς και πριγκίπισσες αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο, που φιλοξένησε τον πρώτο του πελάτη το 1890, όταν βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Banff – ένα ακόμα φυσικό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco; Τον χειμώνα τα πάντα ασπρίζουν και το Fairmont Chateau Lake Louise, στην Αλμπέρτα του Καναδά, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως θέρετρο για σκι. Το καλοκαίρι όλα λάμπουν, ακόμα και ο παγετώνας που δεν λιώνει ποτέ, και οι πεζοπορικές διαδρομές, το πικ νικ δίπλα στο νερό, το κανό στη λίμνη δίνουν και παίρνουν!

Πέρα από 550 δωμάτια, αυτό το ξενοδοχείο έχει και μια πληθώρα διατροφικών επιλογών στο… μανίκι του. Από το Fairview Bar & Restaurant, με τη βραβευμένη λίστα κρασιών και τα πιάτα σύγχρονης καναδικής κουζίνας με βάση τα οργανικά υλικά, στη Louiza και από το Walliser Stube για πρωτοποριακή αλπική κουζίνα με έφεση στο φοντί στο Fairmont’s Lake Louise afternoon tea για πεντανόστιμα γλυκά που θα συνοδέψουν το απογευματινό τσάι σας.

Info: Ανοιχτό είναι όλο τον χρόνο, οπότε επιλέγετε τι τραβάει η όρεξή σας, σκι ή βαρκάδες στη λίμνη και αποφασίζετε αναλόγως.

Έρημος Liwa, Άμπου Ντάμπι

Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara

Εδώ πάλι έχουμε μια περίπτωση… όχι πια νερό, μόνο άμμος – αλλιώς, μία από τις γοητευτικότερες προτάσεις απομόνωσης από τον κόσμο! Διακόσια χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του εμιράτου Αμπου Ντάμπι μέσα στους αμμόλοφους της ερήμου Liwa είναι χτισμένο αυτό το ατμοσφαιρικό resort που ακούει στο όνομα Qasr Al Sarab. Για όλους όσοι έχουν ζήσει σε τσιμεντουπόλεις αλλά ακόμα και για εκείνους που έχει χορτάσει το μάτι τους το μπλε της θάλασσας και το πράσινο του βουνού, η εικόνα ατελείωτων κόκκων άμμου που σχηματίζουν ένα χρυσαφένιο, ρέον «γλυπτό» ανεπανάληπτων διαστάσεων, δεν μπορεί παρά να τους αφήσει έστω και λίγο άφωνους. Κι αν αυτό συνδυαστεί με την πολυτελή αραβική αισθητική και την πικάντικη ομώνυμη γαστρονομία και με δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα στεριάς (τρίκυκλο όχημα με πανί, που κινείται με τον αέρα), βόλτες με καμήλες ή σόου γερακιών (όπου τα εντυπωσιακά αυτά πτηνά αλληλεπιδρούν με ντόπιους), ε, το γλυκό έδεσε!

Και τα 207 δωμάτια, σουίτες και βίλες διαθέτουν εκλεπτυσμένη αισθητική, ενώ δεν λείπουν οι πισίνες, οι υπηρεσίες spa και οι επιλογές διεθνούς κουζίνας γι’ αυτούς που η αραβική τούς πέφτει βαριά.

Info: Από Μάιο έως Σεπτέμβριο η ζέστη ανεβαίνει επικίνδυνα (όμως, οι τιμές γενικά στο εμιράτο πέφτουν),- ενώ η καλύτερη περίοδος για να το επισκεφθεί κανείς θεωρείται από Νοέμβριο έως Απρίλιο.

Καταρράκτες Iguassu, Βραζιλία

Belmond Hotel das Cataratas

Πώς θα σας φαινόταν να σας νανούριζαν τα βράδια νερά που πέφτουν ορμητικά σε καταρράκτες – κι όχι όποιους κι όποιους, αλλά τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Iguassu, στα σύνορα Βραζιλίας και Αργεντινής; Με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε τεμπέλικα μεσημέρια στη βεράντα κάτω από τους φοίνικες και ως το μοναδικό ξενοδοχείο που είναι χτισμένο εντός του βραζιλιάνικου εθνικού πάρκου του ποταμού Iguassu και των καταρρακτών του -προσφέροντας πρόσβαση σε αυτούς ακόμα κι όταν το πάρκο είναι κλειστό για τους επισκέπτες-, το Hotel das Cataratas είναι το μέρος όπου θα πάμε για να δώσουμε απάντηση στην απορία μας!

Στα δωμάτιά του κυριαρχεί η πορτογαλική αποικιακή αισθητική, ενώ στα εστιατόρια οι γεύσεις μπλέκουν τη βραζιλιάνικη παράδοση με διεθνείς επιρροές. Το αδιαμφισβήτητο highlight, όμως, είναι η θέα των καταρρακτών, είτε από βεράντα είτε από πιο ψηλά, με ελικόπτερο. Οι πιο τυχεροί, ωστόσο, είναι εκείνοι που βρίσκονται εδώ βραδιά πανσελήνου, καθώς το ξενοδοχείο οργανώνει περιπάτους προκειμένου οι επισκέπτες να θαυμάσουν ένα σπάνιο θέαμα: το σεληνιακό ουράνιο τόξο!

Info: Από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο οι καταρράκτες είναι στο απόγειο των «δυνατοτήτων» τους (περίοδος των βροχών), αλλά εντυπωσιακοί παραμένουν όλη τη διάρκεια του χρόνου – κι ίσως καλύτερα να μην είναι στα… πληθωρικά τους, αν θέλουμε να απολαύσουμε περισσότερες δραστηριότητες στο πάρκο.

Φλωρεντία

Portrait Firenze

Αχ Φλωρεντία… Η πόλη που το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, η πόλη του Μιχαήλ Αγγέλου και του Μποτιτσέλι, η θεωρούμενη ως γενέτειρα της Αναγέννησης… Ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς, ένα μέρος όπου ερωτεύεσαι – και που το ερωτεύεσαι. Πόσο μάλλον αν από το ξενοδοχείο σου έχεις και θέα στον ποταμό Άρνο και στη μεσαιωνική γέφυρα Ponte Vecchio…

Χτισμένο στις όχθες του Αρνου, το Portrait Firenze είναι ένα σικάτο ξενοδοχείο με 37 δωμάτια-σουίτες, ένα πόνημα της οικογένειας Ferragamo που μεταφέρει τους επισκέπτες στο ιταλικό γκλάμουρ της δεκαετίας του ’50. Καδραρισμένες φωτογραφίες διασημοτήτων από τα χρόνια της dolce vita της πόλης κοσμούν τα δωμάτια, που στο σύνολό τους συνδυάζουν μια καλλιτεχνική νότα με τη λιτά πολυτελή αισθητική. Οσα εκ των δωματίων δεν αγναντεύουν τον ποταμό και την ιστορική γέφυρα, διαθέτουν και πάλι μια θέα γοητευτική, βλέποντας σε εσωτερική αυλή στο κέντρο της παλιάς πόλης.

Info: Ανοιξη και φθινόπωρο θεωρούνται οι ιδανικότερες εποχές για επίσκεψη στη Φλωρεντία, καθώς το καλοκαίρι επικρατεί ένας συνωστισμός από τουρίστες. Η πόλη όμως παραμένει γοητευτική και τον χειμώνα, που σημειωτέον προσφέρει και οικονομικότερες επιλογές.

Σιγκαπούρη

Marina Bay Sands Hotel

Ουάου! Αμα θέλετε, μην υποκύψετε σ’ αυτό το επιφώνημα θαυμασμού / έκπληξης – αλλά θα δυσκολευτείτε να ξέρετε… Μιλάμε άλλωστε για το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης (34ο μεγαλύτερο στον κόσμο) και μία από τις σύνθετες κτιριακές κατασκευές, που από τα δωμάτιά της έχει θέα είτε στη Νότια Θάλασσα της Κίνας είτε στον εντυπωσιακό οικιστικό ιστό της πόλης. Βεβαίως, εκεί όπου η θέα αποθεώνεται, είναι από το SkyPark, μια τεράστια πλατφόρμα 12.400 τ.μ. που μοιάζει να έχει «κάτσει» στην κορυφή των τριών πύργων, στα 200 μέτρα ύψος, προσφέροντας πανοραμικές… λήψεις! Διακόσια πενήντα δέντρα και 650 φυτά έχουν το SkyPark για σπίτι τους, το οποίο διαθέτει και μία infinity πισίνα – τη μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα στον κόσμο σε τέτοιο ύψος.

Στη θέα των φωτισμένων ουρανοξυστών της Σιγκαπούρης και σε όλα τα ανωτέρω, να προσθέσουμε πως το ξενοδοχείο Marina Bay Sands διαθέτει 1850 δωμάτια και σουίτες σε 55 ορόφους, ενώ στο συγκρότημα περιλαμβάνονται ακόμα τα απαραίτητα εστιατόρια, καταστήματα, spa, γυμναστήριο, καζίνο, ένα ArtScience μουσείο και πως από το 2010 που εγκαινιάστηκε, δεν προλαβαίνει να υποδέχεται διασημότητες από όλο τον κόσμο…

Info: Με το υγρό και ζεστό κλίμα της όλο τον χρόνο, δεν έχει και καμιά διαφορά ποια εποχή θα επισκεφθούμε τη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!