Μία νέα ταξιδιωτική τάση, η οποία δίνει προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο και τη χαλάρωση, δείχνει να επιλέγει ένας στους τέσσερις Βρετανούς, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η KAYAK.

Σε έναν κόσμο που βρίσκεται διαρκώς “εν κινήσει”, πάνω από το ένα τρίτο των Βρετανών βάζουν πλέον την ξεκούραση και την αναζωογόνηση στην πρώτη γραμμή των ταξιδιωτικών τους σχεδίων. Έτσι, το “Sleepcations”, δηλαδή οι διακοπές με έμφαση στον ποιοτικό ύπνο, αποτελούν τη νέα ταξιδιωτική… τρέλα.

Σύμφωνα με την έρευνα, κράτηση για διακοπές αυτού του τύπου θα έκανε ένας στους τέσσερις (26%) Βρετανούς. Κι ενώ πάνω από τους μισούς (53%) συμμετέχοντες ανέφεραν ότι είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου στις διακοπές, σε ποσοστό 39% υποστήριξαν ότι επιστρέφουν από τις διακοπές, έχοντας ανάγκη από νέες διακοπές.

“Οι διακοπές “Sleepcation” είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπληρώσουμε μέρος του ύπνου που χάνουμε στην καθημερινότητά μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να σκεφτεί κανείς καλά πριν κάνει κράτηση για διακοπές που έχουν σχεδιαστεί για ξεκούραση και χαλάρωση”, υπογραμμίζει ο Dr. Jason Ellis, καθηγητής στην επιστήμη του ύπνου στο Πανεπιστήμιο Northumbria.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επίπεδα θορύβου και η περιορισμένη εγγύτητα στη φύση μπορεί να εμποδίσουν τους ταξιδιώτες να επιτύχουν τον βαθύ, αναζωογονητικό ύπνο που χρειάζονται για να νιώσουν πραγματικά αναγεννημένοι.

Για να καταρτίσει τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς τουρισμού ύπνου, η KAYAK ανέλυσε τους προορισμούς διακοπών, που προσφέρουν όχι μόνο ένα ήρεμο περιβάλλον, αλλά και ιδανικές συνθήκες για ξεκούραστο ύπνο. Μαζί με τον Dr. Ellis, εξέτασε παράγοντες, όπως η ηχορύπανση, η ποιότητα του αέρα, η πολιτική σταθερότητα, η εγγύτητα στη φύση, η πρόσβαση σε εγκαταστάσεις σπα και οι τιμές και διαπίστωσε ότι ο νούμερο ένα προορισμός για διακοπές ύπνου είναι το Sligo της Ιρλανδίας, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 100%, με δυνατά σημεία τις εγκαταστάσεις σπα και την πολιτική σταθερότητα.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε το Kyoto της Ιαπωνίας, με βαθμολογία 91% και στην τρίτη το Funchal της Πορτογαλίας, με βαθμολογία 87%. Ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν δύο προορισμοί στην Κροατία, το Zadar και το Split, με βαθμολογία 84% και 83%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!