Το 60% των Βρετανών παραθεριστών σχεδιάζουν να εξοικονομήσουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές τιμές που προσφέρονται για πακέτα διακοπών και ταξίδια εκτός της περιόδου αιχμής του καλοκαιριού.

Η τάση αυτή αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη επιθυμία οι διακοπές να γίνουν πιο προσιτές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Opinium, σε δείγμα 1.000 παραθεριστών από το Ην. Βασίλειο, για λογαρισμό της Multitrip.com, ενός εξειδικευμένου παρόχου ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι σχεδόν εννέα στους δέκα (89%) Βρετανούς ταξιδιώτες λαμβάνουν μέτρα για να μειώσουν το κόστος των διακοπών τους, ενώ πολλοί ταξιδεύουν εκτός υψηλής, τουριστικής περιόδου, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων (60%). Επιπλέον, περισσότεροι από το ένα τρίτο (35%) δηλώνουν ότι η αποφυγή των ακραία υψηλών θερμοκρασιών στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, αποτελεί βασικό παράγοντας για τα ταξίδια εκτός της περιόδου αιχμής.

Οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για περισσότερους από τους μισούς (56%), παρά τις οικονομικές πιέσεις, και θα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που θα περικόψουν. Ενώ τα δύο πέμπτα πραγματοποιούν περισσότερα από ένα ταξίδι διακοπών κάθε χρόνο, τα τρία πέμπτα (58%) απολαμβάνουν ένα ταξίδι τον χρόνο.

Η σημασία της ασφάλισης των διακοπών

Για να προστατεύσουν την επένδυση των διακοπών τους, ο Christian Bennett, από την Multitrip.com, τονίζει τη σημασία της αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης αμέσως μετά την κράτηση, ή αλλιώς “ASAB”, ώστε να διασφαλιστεί ότι η κάλυψη τίθεται σε ισχύ αμέσως.

“Εάν περιμένετε μέχρι πιο κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης για να κλείσετε ταξιδιωτική ασφάλιση, μπορεί να βρεθείτε σε θέση να μην μπορείτε να ανακτήσετε το κόστος του ταξιδιού σας στην περίπτωση που χρειαστεί να το ακυρώσετε λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, για παράδειγμα εάν εσείς ή ο συνταξιδιώτης σας ή ένας στενός συγγενής σας διαγνωστεί με κάποια σοβαρή ασθένεια. Γι’ αυτό παροτρύνουμε τους παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο να προβούν σε ασφαλιστική κάλυψη αμέσως μόλις κάνουν κράτηση για την πτήση ή τις διακοπές τους, δεδομένου του γεγονότος ότι το κόστος δεν μειώνεται εάν το ασφαλιστικό συμβόλαιο υπογραφεί την τελευταία στιγμή”.

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι πολλοί παραθεριστές μπορεί να μην προστατεύονται επαρκώς. Σχεδόν το ένα τέταρτο (22%) επιλέγει τη φθηνότερη, διαθέσιμη, ταξιδιωτική ασφάλιση και μόνο το ένα τρίτο (33%) ελέγχει κατά πόσον το όριο ακύρωσης του συμβολαίου του θα κάλυπτε το κόστος των διακοπών του σε περίπτωση ακύρωσης. Το ίδιο ποσοστό δεν ελέγχει, επίσης, εάν οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου τους για τις αποσκευές είναι επαρκείς ώστε να καλύψουν το κόστος των απολεσθέντων ή κατεστραμμένων αποσκευών και περιεχομένων.

“Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να ερευνήσετε διεξοδικά τις επιλογές ταξιδιωτικής ασφάλισης για να διασφαλίσετε ότι έχετε λάβει τη σωστή κάλυψη για τις ανάγκες σας. Στην Multitrip.com, προσφέρουμε τρία επίπεδα κάλυψης με προαιρετικές προσθήκες, επιτρέποντας στους πελάτες να προσαρμόσουν το συμβόλαιό τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Είναι σημαντικό οι πελάτες να εξετάζουν προσεκτικά το επιλεγμένο συμβόλαιό τους, δίνοντας προσοχή στα όρια των καλύψεων, τις απαλλαγές και τα βασικά πρόσθετα, όπως η παροχή κάλυψης κρουαζιέρας και η προστασία σχετικά με τη διακοπή του ταξιδιού”, προσθέτει ο κ. Bennett.

Τα ταξιδιωτικά, ασφαλιστικά συμβόλαια της Multitrip.com

Η Multitrip.com προσφέρει μια σειρά από πολιτικές, που ταιριάζουν σε διαφορετικές ανάγκες και προϋπολογισμούς. Το ετήσιο συμβόλαιο Essential Cover, που ξεκινά από μόλις 19,99 λίρες, περιλαμβάνει έως και 1.000 λίρες ανά ασφαλισμένο άτομο για ακύρωση ή περικοπή ταξιδιού και 1.600 λίρες για αποσκευές ή καθυστέρηση παράδοσης αποσκευών.

Για όσους αναζητούν πιο ολοκληρωμένη προστασία, το Premier Cover παρέχει έως και 3.000 λίρες ανά ασφαλισμένο άτομο για ακύρωση ή περικοπή και έως 2.000 λίρες για αποσκευές.

Την πιο εκτεταμένη προστασία προσφέρει το Premier Plus, με έως και 5.000 λίρες για ακύρωση ή περικοπή και έως 3.500 λίρες για αποσκευές ή καθυστέρηση αποσκευών.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!