Αυτή είναι η λιγότερο επισκέψιμη χώρα στην Ευρώπη . Οι λόγοι της… θλιβερής πρωτιάς

17

Ένα μικροσκοπικό πριγκιπάτο στη μέση της Ευρώπης, ανάμεσα στην Αυστρία και την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, παρέμεινε η λιγότερο επισκέψιμη χώρα στην Ευρώπη, με μόλις 101.000 ταξιδιώτες το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UN Tourism).

Αν και οι επισκέπτες αυξήθηκαν ελαφρώς, σε σύγκριση με τα χρόνια πριν από την πανδημία, το Λιχτενστάιν είναι η χώρα που υποδέχεται τον μικρότερο αριθμό τουριστών και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό.

Γιατί το Λιχτενστάιν είναι η λιγότερο επισκέψιμη χώρα;

Το Λιχτενστάιν είναι μια σχετικά μικρή χώρα, με έκταση 160,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Παρά το μέγεθός του, άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είναι ακόμη μικρότερες εξακολουθούν να δέχονται περισσότερους τουρίστες. Για παράδειγμα, το Μονακό, με μόλις δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα, υποδέχθηκε 327.000 τουρίστες το 2022 και ο Άγιος Μαρίνος, με 61,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είχε 111.000 επισκέπτες το 2019.

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους το Λιχτενστάιν είναι η λιγότερο επισκέψιμη ευρωπαϊκή χώρα. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι ο τουρισμός είναι λιγότερο σημαντικός από άλλους οικονομικούς τομείς. Το 2019, το Λιχτενστάιν διέθετε μόλις 33 ξενοδοχεία, 63 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα διακοπών, δύο κάμπινγκ και έναν ξενώνα νεότητας. Επιπλέον, υπήρχαν επτά ομαδικές κατασκηνώσεις σε ορεινές τοποθεσίες, παρέχοντας συνολικά 1.357 κλίνες. Αντίθετα, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ μικρότερο, το Μονακό είχε 12 ξενοδοχεία το ίδιο έτος, προσφέροντας 5.528 κλίνες.

Σχετικά δύσκολη προσβασιμότητα

Ένας λόγος για τον οποίο δεν καταλήγουν πολλοί επισκέπτες στο Λιχτενστάιν μπορεί να είναι η δυσκολία στην προσβασιμότητα. Η χώρα δεν διαθέτει αεροδρόμιο, οπότε τα πλησιέστερα βρίσκονται στη Ζυρίχη ή στο Φρίντριχσχάφεν, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο για να φτάσει κανείς στο Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν, από αυτά τα αεροδρόμια.

Το ταξίδι με τρένο είναι επίσης μια επιλογή, αλλά απαιτεί αρκετές μετεπιβιβάσεις. Σύμφωνα με τη σιδηροδρομική πύλη “rail.cc”, το Λιχτενστάιν δεν έχει δική του σιδηροδρομική εταιρία και διαθέτει μόνο τρεις στάσεις κατά μήκος της διαδρομής από το Φελντκίρχ (Αυστρία) στο Μπουχς (Ελβετία). Η διαχείριση της σιδηροδρομικής υπηρεσίας γίνεται από τους Αυστριακούς Ομοσπονδιακούς Σιδηροδρόμους (ÖBB).

Συνολικά, το ταξίδι προς το Λιχτενστάιν είναι πιο δύσκολο από πολλούς άλλους προορισμούς. Αυτό μπορεί να κάνει το ταξίδι στο μικρό, ευρωπαϊκό κρατίδιο λιγότερο ελκυστικό από ό,τι σε άλλους εξίσου μικρούς, αλλά πιο διάσημους, διεθνώς, ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως το Μονακό.

ΦΩΤΟ https://pixabay.com

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!