Τους πιο επικίνδυνους ταξιδιωτικούς προορισμούς που είναι ευάλωτοι σε φυσικές καταστροφές αποκάλυψε η Journo Report σε συνεργασία με την Intersec.

Διάφοροι βασικοί παράγοντες χρησιμοποιήθηκαν για να καθοριστεί ποια είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη για επίσκεψη. Μερικοί από αυτούς είναι η συχνότητα σεισμών ανά έτος, ο μέσος πληθυσμός που επηρεάζεται από τις πλημμύρες, η ηφαιστειακή δραστηριότητα και ο δείκτης ποιότητας του αέρα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε μια σύνθετη βαθμολογία σε κλίμακα από 0 έως 100.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ιαπωνία. Μια από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές στον κόσμο, η Ιαπωνία έχει να αντιμετωπίσει περίπου 1.500 σεισμούς ετησίως. Για την Ιαπωνία, η σεισμική δραστηριότητα συμβάλλει στην υψηλή βαθμολογία του δείκτη ηφαιστειακής δραστηριότητας η οποία είναι η υψηλότερη στη λίστα. Ο δείκτης ποιότητας του αέρα 53 είναι επίσης ο χαμηλότερος.

Η δεύτερη στη λίστα είναι η Ινδονησία με το δείκτη ηφαιστειακής δραστηριότητας να είναι στο 120. Στην 3η θέση πλασαρίστηκα η Χιλή, με 1.024 σεισμούς.

Το Μεξικό, που έχει τους περισσότερους σεισμούς κατά μέσο όρο με 1.632, βρέθηκε στο Νο. 4 της λίστας. Στη θέση νούμερο 5 βρέθηκε η Ρωσία.

Ο υψηλότερος τρέχων μέσος όρος πληθυσμού που επηρεάζεται από τις πλημμύρες και ο μέσος δείκτης ποιότητας του αέρα ανήκει στον Νο. 6 προορισμό, την Ινδία.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Κίνα, οι Φιλιππίνες, η Ελλάδα και το Περού.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!