Η British Airways ακυρώνει πτήσεις εξαιτίας καθυστερήσεων στα ανταλλακτικά της Rolls-Royce

25

Η British Airways (BA) αναγκάστηκε να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, μετά από προβλήματα που προέκυψαν στη συντήρηση των αεροσκαφών της με κινητήρες της Rolls-Royce, εξαιτίας των οποίων η βρετανική αεροπορική εταιρία προχώρησε στην καθήλωση ορισμένων αεροσκαφών της.

Το ένα από τα δύο καθημερινά δρομολόγια από το Heathrow προς την Ντόχα θα ακυρωθεί μέχρι τον Μάρτιο, ενώ οι πτήσεις από το Gatwick προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης θα ανασταλούν από τις αρχές Δεκεμβρίου για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον πέντε αεροσκάφη 787 της BA φέρονται να έχουν καθηλωθεί στο έδαφος, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 15% του στόλου της αεροπορικής εταιρίας.

Τα Boeing 777, τα οποία αντικαθιστούσαν τα καθηλωμένα 787, έχουν επίσης “καταπονηθεί σε τέτοιο βαθμό που απαιτούν και αυτά να μεταβούν στο συνεργείο”, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Σε δήλωσή της, η British Airways στην ενημερωτική ιστοσελίδα Travel Weekly, είπε: “Είμαστε απογοητευμένοι που αναγκαστήκαμε να κάνουμε περαιτέρω αλλαγές στο πρόγραμμά μας, καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις στην παράδοση κινητήρων και ανταλλακτικών από την Rolls-Royce -ιδιαίτερα σε σχέση με τους κινητήρες Rolls-Royce Trent 1000, που είναι τοποθετημένοι στα αεροσκάφη μας 787. Προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια επειδή δεν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη σιγουριά που τους αξίζει όσον αφορά τα ταξιδιωτικά τους σχέδια”.

Η BA ζήτησε συγγνώμη από όσους πελάτες της επηρεάστηκαν, υποστηρίζοντας ότι είναι σε θέση να προσφέρει, στη συντριπτική πλειοψηφία, μια πτήση την ίδια ημέρα με την British Airways ή μια από τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρίες της.

“Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Rolls-Royce για να διασφαλίσουμε ότι η εταιρία γνωρίζει τον αντίκτυπο που έχουν τα προβλήματά της στο πρόγραμμα και τους πελάτες μας και επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε μια άμεση και αξιόπιστη λύση”, επισήμανε.

Η Telegraph σημείωσε ότι είναι κατανοητό ότι η κατάσταση έχει “επιδεινωθεί από μια απεργία στην Boeing για τους μισθούς και τις αμοιβές, η οποία έχει καθυστερήσει τις προμήθειες ορισμένων άλλων εξαρτημάτων”.

Εκπρόσωπος της Rolls-Royce δήλωσε: “Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την British Airways και όλους τους πελάτες μας για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο της περιορισμένης διαθεσιμότητας ανταλλακτικών, λόγω των σημερινών περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει ολόκληρη την αεροδιαστημική βιομηχανία”.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!