Πέννυ Μπαλτατζή – Στην Τρούμπα στην Καστέλα

182

Η Πέννυ Μπαλτατζή εξαπέλυσε το “Εξωτικό Χαρμάνι” σε ένα κοινό που διψούσε για ευδιάθετη μελωδικότητα το 2013, οπότε και κέρδισε με το τραγούδι αυτό τον Jumping Fish Artist Contest (μαζί με το τότε συγκρότημά της, Penny and the Swingin’ Cats). Από τότε, η γνωστότερή της σύνθεση ακολούθησε τη δική της συνεχώς ανοδική πορεία και πλέον αποτελεί μόνιμη παρουσία στο ραδιοφωνικό airplay αλλά και αγαπημένη επιλογή των DJ στα μπαρ όταν θέλουν να κάνουν τον κόσμο να χορέψει.

Στο ίδιο κεφάτο κλίμα κινείται και το καινούργιο της single, “Στην Τρούμπα, στην Καστέλλα”, που ακροβατεί ανάμεσα σε δυο ρυθμούς. Ξεκινάει σαν αργό χασάπικο και εξελίσσεται σε ska balkan ήχο, υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές songwriting ικανότητες της δημιουργού του. Η επίσημη περιγραφή του κάνει λόγο για «[…] μια ταινία μες στην οθόνη μιας παλιάς τηλεόρασης με θεατές μια αλεπού κι έναν κινέζο Σούπερμαν, η Πέννυ Μπαλτατζή διηγείται μια ιστορία σαν λάμψη στα μάτια, εκθαμβωτική και σουρεαλιστική μαζί που ζωντανεύει όλα μας τα όνειρα που ξεδιπλώνονται πάνω από το λιμάνι του Πειραιά με τη φρεσκάδα και την ανεμελιά ενός ανθρώπου που λαχταράει: κλεφτές ματιές, γέλια τρανταχτά, έρωτες, φίλους καλούς, κέφι, κρασί, καλό φαΐ, ζωή αυθεντική και ουσιαστική».

Το κομμάτι αποτελεί προπομπό του επερχόμενου πρώτου προσωπικού δίσκου της Πέννυς Μπαλτατζή, που το καλοκαίρι θα βρίσκεται σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα (αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ). Στην Αθήνα μπορείτε να την απολαύσετε στις 2 Ιουλίου στο Balux Seaside με τους Locomondo, στις 13 Ιουλίου στο 9Βήτα Home Bar, στις 16 Ιουλίου στη “Ρετρομανία” στην εναλλακτική σκηνή της Εθνική Λυρικής στο ΚΠΙΣΝ και στις 6 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. To φθινόπωρο θα επιστρέψει στο PassPort για 6 συναυλίες.

Το Jumping Fish παρουσιάζει σε αποκλειστική πρεμιέρα το βίντεο κλιπ του “Στην Τρούμπα, στην Καστέλλα”, σε σκηνοθεσία Κλαίρης Φαφούτη, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στις 27 Ιουνίου. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις