Αμυγδαλέλαιο: Έχει τόσες ευεργετικές ιδιότητες που θα το χρησιμοποιείτε από την κορυφή μέχρι τα νύχια!

Δείτε τις χρήσεις του!

199
Φωτογραφία instagram: @soko_skincare

Τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων τις γνωρίζετε. Κυρίως του ελαιόλαδου και του καστορέλαιου. Τι ξέρετε όμως για το αμυγδαλέλαιο; Όχι πολλά; Δεν πειράζει, εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τα πάντα.

Πρόκειται για ένα λάδι με απίστευτη δράση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και να το απλώσετε από την κορυφή μέχρι τα νύχια. 

Οι ιδιότητες του ήταν γνωστές από την αρχαιότητα κιόλας με τους Έλληνες και του Κινέζους να το χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της ψωρίασης και του εκζέματος.

Από την Δήμητρα Γκασιάμη

Ναι, είναι ότι καλύτερο για το δέρμα, ειδικά το ξηρό.

Τι ακριβώς είναι το αμυγδαλέλαιο: Πρόκειται για το εκχύλισμα του αμύγδαλου το οποίο προέρχεται από δέντρα που φύονται σε χώρες με θερμό κλίμα, κυρίως της Μεσογείου. Περιέχει στη σύνθεση του βιταμίνες και ορυκτά που θρέφουν και ενυδατώνουν.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες στο δέρμα: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες. Πρόκειται για ένα έλαιο απαλό και υποαλλεργικό, κατάλληλο ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Ιδιότητα 1η: Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Επανορθώνει την επιδερμίδα και επαναφέρει την χαμένη της υγρασία. Είναι ότι καλύτερο για το ξηρό δέρμα. Μπορείτε να το απλώσετε σε πρόσωπο, σώμα αλλά και τα πόδια ή την περιοχή γύρω από τα νύχια.

Ιδιότητα 2η: Μειώνει τα σημάδια γήρανσης. Η βιταμίνη Α και η ρετινόλη που επίσης περιέχει διορθώνει την υφή και τον τόνο ενώ  λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Ιδιότητα 3η: Διορθώνει την ζημιά που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Η βιταμίνη Ε είναι και πάλι εκείνη που σας βοηθά να προστατεύσετε το δέρμα από τον ήλιο αλλά και τα σημάδια που έχει αφήσει.

Ιδιότητα 4η: Ανακουφίζει και εξαφανίζει τους ερεθισμούς. Οι βιταμίνες Α και Ε αλλά και τα λιπαρά οξέα που περιέχει ηρεμούν το δέρμα που έχει αποκτήσει έντονο ερεθισμό από τον ήλιο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις