Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), αναμένουμε θετικές εξελίξεις σχετικά με τη μεταβολική μάστιγα του 21ου αιώνα. Νέα που συγκροτούν έναν «φωτεινό, καρποφόρο και ελπιδοφόρο ορίζοντα». Και, μάλιστα, κοντινό. Το ζητούμενο για την αντιμετώπιση του διαβήτη όμως, είναι και παραμένει ίδιο: η ρύθμισή του. Ρύθμιση που, στις μέρες της πανδημίας COVID-19, έχει γίνει από απαραίτητη για την ποιότητα ζωής, απαραίτητη για τη ζωή.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα του Διαβητολογικού και Καρδιομεταβολικού Κέντρου του Metropolitan Hospital παρουσιάζει τις σύγχρονες πτυχές του θέματος. Ο δρ Α. Μελιδώνης, Συντονιστής-Διευθυντής του Κέντρου, αναλύει τα δεδομένα του σήμερα και τις προοπτικές του αύριο. Η Γενοβέφα Κολοβού, Συντονίστρια Διευθύντρια Προληπτικής Καρδιολογίας εξηγεί για τις διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων στον σακχαρώδη διαβήτη. Η Αικατερίνη Ν. Τρικκαλινού, Παθολόγος-Διαβητολόγος, γράφει σχετικά με την COVID-19. Η Εμμανουέλα Χουρδάκη, Παθολόγος-Διαβητολόγος, μιλάει για το Διαβητικό πόδι και την καρδιαγγειακή νόσο. Και τέλος, ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Κάρολος Παπαλαζάρου ενημερώνει για το ρόλο της διατροφής στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.
Σακχαρώδης διαβήτης: Τα δεδομένα του σήμερα και οι προοπτικές του αύριο
Ο δρ Α. Μελιδώνης, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου, Metropolitan Hospital – Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (ΕΚΟΜΕΝ), αναφέρει: «Αδιαμφισβήτητα σήμερα, ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί τη μεγάλη παγκόσμια μεταβολική νόσο που η εξάπλωσή της λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις.
Διαβάστε εδω τη συνέχεια του άρθρου παγκοσμια ημερα κατα του διαβήτη