Το ένα λαχανικό που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το τρώτε ωμό

174
Υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι προετοιμασίας λαχανικών: Μπορείτε να τα κάνετε στον ατμό, να τα σοτάρετε, να τα ψήσετε στη σχάρα και -φυσικά- να παραλείψετε εντελώς τη διαδικασία μαγειρέματος.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συνιστούν ακόμη και την κατανάλωση ωμών λαχανικών, επειδή διατηρούν θρεπτικά συστατικά, που διαφορετικά χάνονται ή μειώνονται στο μαγείρεμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν ωμά.

Μάλιστα, υπάρχει ένα λαχανικό που δεν πρέπει ποτέ να το τρώτε ωμό, γιατί μπορεί ν’ αποδειχτεί πραγματικός κίνδυνος για την υγεία σας, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Δεν πρέπει ποτέ να τρώτε ωμές φύτρες λαχανικών, επειδή μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια

Οι φύτρες λαχανικών προέρχονται από σπόρους και όσπρια κάτω από ζεστές και υγρές συνθήκες. Αλλά αυτές οι συνθήκες είναι επίσης ιδανικές για την αναπαραγωγή βακτηρίων, όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και το E. Coli, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Αυτά τα βακτήρια μπορεί να υπάρχουν σε οποιοδήποτε προϊόν, αλλά ο FDA λέει ότι ο τρόπος ανάπτυξης των φυτρών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις