Έρευνα : Ο καλύτερος ύπνος γίνεται στις διακοπές

47

Τον καλύτερό τους ύπνο κάνουν οι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Mattress Firm που διεξήχθη από την OnePoll.

Συγκεκριμένα, το 68% κοιμούνται τέλεια κατά τις διακοπές, ενώ το 75% λέει ότι ξυπνά νιώθοντας πιο ανανεωμένοι από το συνηθισμένο όταν απουσιάζουν από το σπίτι.

Όταν ρωτήθηκαν ποια ήταν τα καλύτερα μέρη του ύπνου μακριά από το σπίτι, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι τίποτα δεν ξεπερνά τη μυρωδιά των καθαρών σεντονιών (43%), του στρώματος (41%) ή του να μπορείς να κοιμηθείς (39%).

Παρόλο που το 76% των ερωτηθέντων λέει ότι η σκέψη της χαλάρωσης στις διακοπές τους κάνει χαρούμενους, το επιχείρημα για το πώς να περάσουν τον χρόνο των διακοπών – ξεκούραση ή εξερεύνηση – πιθανότατα θα συνεχιστεί.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις (73%) προτιμούν να ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν στις διακοπές τους, ενώ το 66% προτιμά να βγει έξω και να εξερευνήσει τον προορισμό τους.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα τελετουργικά πριν τον ύπνο εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα όταν οι άνθρωποι λείπουν από το σπίτι.

Το πλύσιμο του προσώπου τους (40%), η άσκηση (39%) και η χρήση ενός ειδικού μαξιλαριού (39%) είναι τα κορυφαία τελετουργικά που διατηρούν οι άνθρωποι τόσο στο σπίτι όσο και στις διακοπές.

Παραδόξως, οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους πριν τον ύπνο περισσότερο στις διακοπές (37%) παρά στο σπίτι (32%).

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το λούσιμο των μαλλιών τους (31% στις διακοπές έναντι 28% στο σπίτι).

Ο χρόνος που οι άνθρωποι ξαπλώνουν για ύπνο φαίνεται επίσης να διαφέρει όταν λείπουν από το σπίτι – στο 37% αρέσει να ξυπνούν αργότερα και να πάνε για ύπνο νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Ενώ ορισμένοι μπορεί να φοβούνται την επιστροφή στην καθημερινή ζωή, στο 65% των ερωτηθέντων αρχίζει λείπει το δικό του κρεβάτι στο σπίτι όταν είναι εκτός σπιτιού για τρεις νύχτες. Ο μέσος άνθρωπος παραδέχτηκε ότι χρειάζεται σχεδόν μια ολόκληρη μέρα μετά τις διακοπές για ξεκούραση, επαναφορά και επαναφόρτιση.

Φωτογραφία από Olya Adamovich από το Pixabay

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις