Κι όμως, το σεξ βοηθά να περάσει ο πονοκέφαλος

Χρήσιμη γνώση τόσο για εσένα όσο και για εκείνη.

77

ΒΥ Πωλίνα Φράγκου 

Μάλλον έχεις ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σου την περιβόητη δικαιολογία «δεν μπορώ σήμερα, έχω πονοκέφαλο». Και για να λέμε όλη την αλήθεια, αν είσαι πάνω από 30 ίσως την έχεις πει κι εσύ μάλλον.

Αλήθεια ή ψέματα, αυτή η δικαιολογία φαίνεται να καταρρέει -κι υπάρχει επιστημονικός λόγος για αυτό.

Αν έχεις πονοκέφαλο, υπάρχει σεξουαλική λύση

«Θα μπορούσε να είναι ο αυνανισμός, το στοματικό σεξ ή και ολοκληρωμένη πράξη -όσο υπάρχει κορύφωση το σώμα εκκρίνει συγκεκριμένες χημικές ουσίες, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες» δήλωσε η Dr. Jennifer Wilder στο the Daily Dot.

Τα ίδια δήλωσε και ο νευρολόγος Hamid Sami: ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτονωθούν οι πονοκέφαλοι είναι το σεξ. Αφού εκτός από τα παυσίπονα, έχει και το σεξ τη δυνατότητα -ακριβώς επειδή χαλαρώνει το σώμα- να παράγει ενδορφίνες και οξυτοκίνη.

Μάλιστα σε έρευνα που είχε δημοσιευτεί το 2013, μια ομάδα Γερμανών ερευνητών είχε αποδείξει και με πειραματικό τρόπο, παίρνοντας ως δείγμα 800 διαφορετικούς ανθρώπους που έπασχαν από πονοκεφάλους, πώς το σεξ όχι απλά βοηθάει στο να περάσει ο πονοκέφαλος αλλά βοηθάει περισσότερο και από τα παυσίπονα.

Με αυτά και με αυτά λοιπόν, καταλαβαίνεις ότι την επόμενη φορά που εκείνη χρησιμοποιήσει αυτή την τετριμμένη δικαιολογία, δεν χρειάζεται να ξενερώσεις.

Μπορείς πολύ απλά να την πείσεις με τα επιστημονικά σου επιχειρήματα. Και σε τελικά ανάλυση, ας βρει τουλάχιστον καμιά καλύτερη δικαιολογία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις