Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε το γάλα στο ψυγείο, πώς μπορεί να το αλλοιώσει

Φωτογραφία: pexels Charlotte May

40
Ο ζεστός αέρας που εισέρχεται από το άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα των τροφίμων και συγκεκριμένα του γάλατος, που συνηθίζουμε να αποθηκεύουμε στον συγκεκριμένο χώρο.

Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα, ζεστός αέρας εισέρχεται μέσα, επηρεάζοντας τη θερμοκρασία των τροφίμων που φυλάσσονται εκεί.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι συχνές διακυμάνσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αλλοίωσης των τροφίμων, ιδίως του γάλακτος και της κρέμας γάλακτος.

Προκειμένου να διατηρήσετε τα τρόφιμα, και ιδιαίτερα το γάλα, φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα, συνιστάται να τοποθετείτε τα πιο ευπαθή τρόφιμα στο πίσω μέρος του ψυγείου, σε ράφι κοντά στο κέντρο ή στο κάτω μέρος, καθώς ο ζεστός αέρας τείνει να ανεβαίνει.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας και να μειώσει τον κίνδυνο αλλοίωσης των τροφίμων λόγω υψηλών θερμοκρασιών και διακυμάνσεων.

Επίσης, αποφεύγετε την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων στην πόρτα του ψυγείου, καθώς εκεί η θερμοκρασία είναι πιο ασταθής.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!