Δεδομένα 30 ετών δίνουν την απάντηση.
Πρόσφατη ανάλυση από τον οργανισμό Consumer Reports υπογραμμίζει την τεράστια απειλή των φυτοφαρμάκων που κατοικούν στα προϊόντα που αγοράζουμε κατά της υγείας μας. H ανάλυση υποδηλώνει ότι περίπου το 20% των φρούτων και των λαχανικών του εμπορίου είναι γεμάτα φυτοφάρμακα.
Πώς θα μειώσουμε τον κίνδυνο έκθεσης του οργανισμού σε φυτοφάρμακα;
Το ξέπλυμα των προϊόντων κάτω από τη βρύση είναι η πιο «συνηθισμένη» πρακτική. Αλλά αφαιρεί πράγματι σημαντικές ποσότητες υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων; Να τι προτείνει η έρευνα.
Άρα;
Αυτό σημαίνει ότι το να πλένουμε τα προϊόντα μας με τρεχούμενο νερό, είναι στην ουσία μια καλή ιδέα. Τόσο πριν τα φάμε ωμά, όσο και πριν τα μαγειρέψουμε.
Στα μη ξεπλυμένα προϊόντα ανιχνεύτηκαν αισθητά υψηλότερα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το τρεχούμενο νερό από μόνο του αρκεί για να αφαιρέσει σημαντικές ποσότητες χημικών. Οπότε, δεν θα πρέπει να παραλείπουμε αυτό το βήμα πριν κόψουμε τη σαλάτα ή τη φρουτοσαλάτα μας. Καλή απόλαυση!
(Mε πληροφορίες από gizmodo).