13 απλές συμβουλές για να παραμείνετε δροσεροί στον καύσωνα

6

Ένας καλοκαιρινός μήνας απομένει και οι μέρες ζέστης και καύσωνα φαίνεται πως δεν έχουν ακόμα τελειώσει.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τρώτε το νερό σας: Το αγγούρι και οι ντομάτες περιέχουν 95 τοις εκατό νερό, γι’ αυτό συμπληρώστε την πρόσληψη υγρών με αυτά τα υγιεινά σνακ.
Βραχείτε: Οι ειδικοί λένε ότι τα μουσκεμένα ρούχα απελευθερώνουν την θερμότητα με τον ίδιο τρόπο όπως η εφίδρωση.
Ο πάγος: Χρησιμοποιήστε παγάκια για να τρίψετε τα σημεία που χτυπούν οι παλμοί στο σώμα σας: Δηλαδή στους καρπούς και τον λαιμό, το εσωτερικό των αγκώνων, αλλά και στα γόνατα και τις άκρες των ποδιών.
Κρατήστε τα παιδιά μέσα: Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα παιδιά υποφέρουν όταν ο υδράργυρος αγγίζει τους 32 βαθμούς Κελσίου και ο χρόνος έξω σε αυτή τη θερμοκρασία θα πρέπει να είναι περιορισμένος.
Βρέξτε τα πόδια σας: Πάρτε ένα δροσερό μπολ με νερό και βυθίστε τα πόδια σας μέσα σε αυτό. Οι πατούσες και οι αστράγαλοι όταν κρυώσουν, μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία του σώματος.
Να είστε προσεκτικοί με το παγωτό: Μπορεί κατά τη διάρκεια της ζέστης ένα χωνάκι παγωτό να φαίνεται ότι καλύτερο, οι επιστήμονες ωστόσο συνιστούν προσοχή. Λένε ότι επειδή το παγωτό είναι γεμάτο με γάλα, λίπος και ζάχαρη, το σώμα καταναλώνει πολλή ενέργεια για να το καταναλώσει – κάτι που σας κάνει πιο ζεστό. Δοκιμάστε αντ ‘αυτού γλειφιτζούρια χωρίς ζάχαρη.
Φορέστε καπέλο: Μπορεί να σας προστατεύσει από τον ήλιο, αλλά και να κρατήσει τη ζέστη, οπότε μην ξεχάσετε να το βγάζετε όταν βρίσκεστε σε σκιά.
Κλειστές κουρτίνες: Κρατήστε τα στόρια και τις κουρτίνες κλειστά όλη την ημέρα, ιδιαίτερα εκείνα που βλέπουν σε ήλιο. Ανοίξτε τα το βράδυ αφού έχει δύσει ο ήλιος.
Μην βιάζεστε να ανοίξετε τα παράθυρα: Η θερμότητα έξω μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή σε εσωτερικούς χώρους. Ανοίξτε τα παράθυρα μόνο όταν έξω είναι δροσερά και προσπαθήστε να προκαλέσετε ρεύμα.
Τα καυτερά: Μπορεί το πικάντικο φαγητό να μην φαίνεται καλή ιδέα, βοηθά ωστόσο στον ζεστό καιρό. Η καψαϊκίνη στις καυτερές πιπεριές τσίλι, για παράδειγμα, σας κάνει να ιδρώνετε πιο εύκολα, απελευθερώνοντας τη θερμότητα του σώματος.
Τρώτε έξυπνα: Ελαφριά γεύματα, ώστε το σώμα σας να μην παράγει ενέργεια και θερμότητα.
Ντυθείτε σωστά: Φορέστε ανοιχτά χρώματα για να αντανακλούν τον ήλιο και επιλέξτε φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι που «αναπνέουν» πιο εύκολα.
Αλλάξτε τη ρουτίνα της γυμναστικής σας: Όταν έχει ζέστη, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα κλιματιζόμενο γυμναστήριο ή να πάτε για κολύμπι. Αν σας αρέσει να βρίσκεστε έξω, κάντε την άσκησή σας στο πιο δροσερό διάστημα της ημέρας, δηλαδή νωρίς το πρωί ή το βράδυ.
Πληροφορίες: The Sun

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!