Σήμερα, 25 Οκτωβρίου, γυναίκες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και περπάτησαν από το Πόντε (Δράπανο) έως το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο.

Η πορεία

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και επαγγελματίες του υγειονομικού τομέα, όπως η Αντιδήμαρχος Κρυσταλλία Μιχαλάτου, ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κωνσταντάτος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, η γιατρός και πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σοφία Ζαφειράτου, η παιδίατρος και Γενική Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αργοστολίου Βίλυ Γεωργοπούλου και ο γυναικολόγος Φώτης Αυγουστάτος.

Περιφερειακοί σύμβουλοι δεν παρευρέθηκαν καθώς ταξίδευαν προς Ζάκυνθο για την προγραμματισμένη διήμερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η δράση ξεκίνησε από το «κονισματάκι», όπου μοιράστηκαν ροζ μπαλόνια και αυτοκόλλητα στους συμμετέχοντες. Ακολούθησε πορεία μέσω της παραλιακής οδού και του Λιθόστρωτου, με κατάληξη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, όπου στον αύλειο χώρο διοργανώθηκε η συγκέντρωση.

Εκεί, πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες από  εκπροσώπους του Δήμου και της ιατρικής κοινότητας, οι οποίες τόνισαν τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με ένα όμορφο χορευτικό δρώμενο από τη Livieratou Dance School, ενώ παράλληλα λειτουργούσε ένας συμβολικός «τοίχος μηνυμάτων» όπου οι συμμετέχοντες μπορούσαν να αφήσουν τις ευχές και τα συναισθήματά τους. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, προσφέροντας μια γλυκιά νότα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Να σας συστήσουμε όμως τη σταρ της ημέρας: τη Μαλού!

Ο 6ος ετήσιος περίπατος κατά του καρκίνου του μαστού στην Κεφαλονιά έγραψε τη δική του ιστορία, υπενθυμίζοντας πως η μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού συνεχίζεται.

Η μαστογραφία παραμένει το ισχυρότερο όπλο πρόληψης, και οι γυναίκες καλούνται να κλείσουν το ραντεβού τους ΤΩΡΑ, καθώς στα δύο νοσοκομεία του νησιού λειτουργούν πλέον σύγχρονοι ψηφιακοί μαστογράφοι, διευκολύνοντας τη διαδικασία έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. 10 λεπτά από το χρόνο μας μπορεί να σώσουν τη ζωή μας!

Σήμερα ας θυμηθούμε μια γυναίκα που “εφυγε νωρίς”, μια γυναίκα που αγωνίστηκε για να έχουμε εμείς σήμερα το δικαίωμα στη δωρεάν μαστογραφία , τη Φώφη Γεννηματά της οποίας το όνομα έχει το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου.

Kefalonia press

Λόγω του μεγάλου αριθμου των φωτογραφιών, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook εδω https://www.facebook.com/kefaloniapress.gr/photos_by

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!